Σχετικά με εμένα και τη σελίδα αυτή

Ξεκινάμε από την αρχή…

Είναι γνωστό πως η Συκιά είναι ένα χωριό και μια κοινότητα που παρουσιάζει μια μοναδικότητα σε όλους τους χώρους , και ιδιαίτερα στο χώρο της κάθε μορφής τέχνης.

Γεννήθηκε λοιπόν η ανάγκη να συγκεντρώσουμε στοιχεία για όλους αυτούς τους καλλιτέχνες και να δημιουργήσουμε μια πινακοθήκη που θα μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Οι προσπάθειες ξεκινάν από παλιά με τον Φιλιπα Μάνθο να συγκεντρώνει παλιές φωτογραφίες από την Συκιά, τον Ασβεστά Σάκη που τις μετέτρεψε σε ψηφιακό αρχείο και μπορούμε σήμερα να τις μοιραστούμε μέσα από το διαδίκτυο.

 Επίσης πολλά στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί από τον αρχαιολόγο μας Νίκο Μερτζεμέκη και νέο φωτογραφικό υλικό από τους νέους μας φωτογραφους, τον Γιάννη Κοτρώνη , Γιώργο Τσαμακδά και Σάκη Ασβεστά, τα οποία με την βοήθειά τους σκοπεύω να παρουσιάσω μέσα από τις σελίδες αυτού του ψηφιακού χώρου.


Τι κάνουμε εδώ

Δημιούργησα ένα χώρο για να παρουσιάσω  τους καλλιτέχνες που υπάρχουν και που έχουν περάσει από το χωριό μας και να φτιάξω ένα χώρο που θα συγκεντρώσουμε όλες τις φωτογραφίες που υπάρχουν από παλιά έως τις σημερινές.

Αυτό δεν είναι φυσικά κάτι εύκολο, υπάρχει η περίπτωση να ξεχάσω κάτι ή κάποιον, για αυτό θα χρειαστώ την βοήθεια σας και την κατανόηση σας για δημιουργήσουμε μαζί αυτή την μεγάλη πινακοθήκη με όλους τους καλιτέχνες μας.

Θα χρειαστώ βοήθεια με τις πληροφορίες , όπως ημερομηνίες και γεγονότα, φωτογραφίες για να βάλουμε μέσα και κάθε δυνατή βοήθεια από εσάς, για να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό που δεν το βρίσκεις εύκολα σε άλλα χωριά ανά τον κόσμο...

 

 Μελίσσης Αθ. Δημήτριος

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 guests και κανένα μέλος